Go to Top
Viktiga böcker – Mat

Malin Olofsson, Daniel Öhman, ”Matens pris”

Boken tar upp hur lite pengar vi lägger på mat, men den billiga maten har många baksidor. Författarna  har rest jorden runt för att studera den billiga matens verkliga kostnader.

Mats Eric Nilsson, Henrik Ennart ”Döden i grytan”

Boken tar upp hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad.

Mats Eric Nilsson, ”Den hemlige kocken” och ”Äkta vara”

Böckerna handlar om alla tillsatser som finns i vår mat och vad vi kan välja för att för att slippa dessa syntetiska ämnen.

Naturskyddsföreningen ” Jorden vi äter”, 100% ekologiskt

Boken tar upp hur vi skapat ett jordbruk som tär för hårt på planeten och  hur vi kan producera mat för en växande befolkning på ett mer ekologiskt sätt.

Gunnar Lindstedt, ”Svart Jord”

Boken handlar om hur jordbruket ska klara av att leverera vårt dagliga bröd när oljan sinar.